tirsdag 4. august 2009

Dyrevern og dyreomsorg



Jeg er over middels interessert i dette temaet, og er medlem i, og fast sponsor for Dyrebeskyttelsen Hordaland.Her er et innlegg som jeg håper å få inn i avisen:

"FOR DYRENE!

I gamle ”gode” dager var det vanlig å sette ut uønskede barn i skogen for å dø. I dag fordømmer vi selvsagt denne praksisen. Men i våre dager, og særlig i ferietiden, settes kattunger ut for å dø, på motorveier og i tuneller. Og flere andre finurlige knep for å kvitte seg med uønsket liv finnes også. Mennesker har etter hvert lært om barnebegrensning/prevensjon, hvorfor overføres ikke dette til dyrene de har påtatt seg ansvaret for? Hvilket ”ansvar”, forresten? Mange tar dessverre ikke ansvar i det hele tatt; dyr, særlig katter, er ofte gratis i anskaffelse. Derfor ikke verdt å spandere verken forsikring, veterinærutgifter til kastrering/sterilisering/vaksinasjon eller ferietilsyn på! ”Vi kvitter oss med denne nå, så får vi oss en ny når vi er tilbake fra ferie”! Kakke kattunger i hjel med kulehammer er sikkert også greit fremdeles, billigere enn de fordømte veterinærutgiftene! Mennesker som mangler medfølelse for dyr vil fort kunne gå over terskelen når det gjelder sine medmennesker, å ta et liv er å ta et liv. Enkelt!

Inntil myndighetene evt. bestemmer seg for å ta sitt selvfølgelige ansvar overfor hjemløse, skadete, syke og uønskete dyr, oppfordrer jeg alle til å støtte opp om de frivillige organisasjonene som på ulønnet basis omtrent jobber seg i hjel med livredning og omsorg for de uønskede små, særlig nå i ferietiden. Alle disse organisasjonene gjør en kjempejobb, men jeg vil trekke frem den jeg er medlem i og supporter for: Dyrebeskyttelsen Hordaland.
Her finner dere lett hvordan støtte kan gis til det frivillige dyrevernarbeidet, f. eks. gjennom NorskTipping sin grasrotandel(innlegget kom på Summetonen i BA 8.8.09, noe redigert men ok nok).

Så følger et par bilder av nydelige Lucky, som jeg var fjernadoptivmor for mens han bodde i fosterhjem og ventet på å bli frisk. Heldigvis ble han det, og har nå fått et permanent og kjærlig hjem!

Den lyseblå kattehulen fikk han av meg, og var kjempeglad for å få den med seg til det nye hjemmet sitt!

Nydelige Lucky, som heldigvis viste seg å leve opp til navnet sitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig med en kommentar!